BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директорът на ПМГ получи приз за принос в образованието и науката

Ангел Гушев е третият носител на Националната награда на името на акад. Благовест Сендов в категория „Учител“

Директорът на великотърновската Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” Ангел Гушев е носител на Националната награда за принос в образованието и науката „Акад. Благовест Сендов”. Отличието му бе връчено на тържествена церемония в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

За мен връчването на тази награда беше изненада, тъй като не знаех, че съм номиниран. А фактът, че е национална, е наистина голямо признание. Още повече че е на името на един от най-големите ни съвременни учени акад. Благовест Сендов, който има сериозен принос в областта на образованието и науката. Това е признание не само за мен, но и за гимназията и колегите, с които работим заедно“, коментира Ангел Гушев.

На церемонията в София са присъствали и директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община В. Търново Пенка Игнатова, както и председателят на местната организация на Синдиката на българските учители Антоанета Андреева.

Инициатива за отличието е на Университета по библиотекознание и информационни технологии в лицето на проф. Стоян Денчев – председател на Общото събрание, и проф. Ирена Петева – ректор, и с активното съдействие на Синдиката на българските учители и Министерството на образованието и науката.

Дияна ГАНЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!