BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от социални услуги във В. Търново зарадваха възрастните хора за празника им

IMG_1125

Деца и младежи от девет социални услуги във Велико Търново и общината зарадваха възрастните хора в старопрестолния град по случай празника им. Те изработиха над 200 празнични картички с уникални послания по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Инициативата бе на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.

Творбите на децата зарадваха хората, които посещават клубовете на пенсионера и инвалида в старопрестолния град и Дневния център за стари хора в кв. Бузлуджа. За възрастните хора в населените места от общината също имаше подаръци – сувенири и картички с оригинални послания, подготвени от малчуганите от центровете за работа с деца и младежи.

Жест имаше и към живеещите в Дома за стари хора „Венета Ботева“ – празничните сувенири за тях бяха подготвени от малките възпитаници деца в Детска градина „Слънчев дом.

В навечерието на Международния ден на възрастните хора посетителите на Клуба на пенсионера и инвалида в Арбанаси, съвместно с Народно читалище „Иларион Драгостинов 1897“ почетоха Патриарха на българската литература Иван Вазов. Председателят на клуба Гинка Стефанова, заедно дългогодишния учител по български език и литература Елка Мянова представиха кратка история за творчеството и живота Вазов. Гост на поетичния рецитал и прочит на известните Вазови произведения бе и Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя изказа своята голяма благодарност и признателност за достойния пример, който жителите на Арбанаси дават с опазването на ценностите и традициите, предавани от тях на техните деца и внуци. Поздрав към всички отправи и кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.

Специална изненада за деня на възрастните хора направиха децата от Център за работа с деца и младежи в Арбанаси. Те подариха на присъстващите красив папирус със свои авторски стихотворения на тема „Баба и Дядо“.

 

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!