BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дете простреля друго дете в частна вила в Арбанаси

Дете е простреляло друго дете в частна вила в село Арбанаси. Драмата се разиграла в неделя след обяд. За инцидента потвърдиха от ОД МВР – Велико Търново. Пострадалото дете е на 12 години и е откарано в спешното отделение на болницата във Велико Търново. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в старата столица.

Оказа се, че детето на депутата от ДБ Явор Божанков е произвело изстрела по време на празник.

„За сега зная само, че на рожден ден в с.Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденният ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Пострадалото дете е сестра на съпругата ми – годинка по-голяма от сина ми и вече е добре – ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях“, написа във Фейсбук Явор Божанков.

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се провежда разследване по досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 338, ал. 3  от НК. Поводът е постъпило съобщение за инцидент, при който е простреляно дете.

„Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън“ 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без  надзор от собственика му“, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на досъдебното производство се изследват  всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност –  изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои  назначаването на  експертизи и извършването на други процесуално – следствени действия.

„Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства“, допълниха от Прокуратурата.

Веселина АНГЕЛОВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!