Facebook

Две трети места спечелиха възпитаници на Гимназията по туризъм в Международната олимпиада по биология

ДВЕ ТРЕТИ МЕСТА СПЕЧЕЛИХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО от Международна олимпиада по биология и здравно образование „Инфоурок“.

Християна Вангелова е трета и в двата етапа на олимпиадата. Съученичката й Тереза Герджикова е трета в базовото ниво. И двете момичета участват в международната олимпиада за първи път, и двете учат в специалността „Организация на туризма и свободното време“. С тях за олимпиадата са работили учителят по биология и здравно образование Албена Иванова и Румяна Ошкина, учител по руски език.

Състезанието се провежда онлайн. Работният език е руски. Участниците са разделени в групи. Всеки клас от V до XI е отделна група. Въпросите са групирани в две нива на трудност. В първото ниво учениците отговорят на 15 базови въпроса за 60 минути. Второто ниво от олимпиадата включва 20 въпроса с повишена трудност. За тяхното решение са предвидени също 60 минути.

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!