BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горан Благоев, кандидат-президент на коалиция „Национално обединение на десницата“: „Имаме компетентността за нов прочит на закона за лустрацията, за да се пресекат корените на съвременната олигархия“

Държавният глава трябва да инициира дебати и референдуми по значими за обществото теми. Това заяви в сряда във Велико Търново кандидатът за президент на коалиция „Национално обединение на десницата“ Горан Благоев. Той сподели, че в момента един такъв проблем е пандемията.

„Като обикаляме страната с кандидата за вицепрезидент д-р Илияна Георгиева, установяваме, че хората са в страшна заблуда по отношение на ваксинацията. Българите не бива да бъдат натискани по административен път, за да се ваксинират, а трябва да бъдат убеждавани. Но за съжаление, като нация не уважаваме авторитетите си. Заради това призовавам всички кандидати за президентския пост, както и за народни представители: „Спрете да лъжете хората!“, каза Горан Благоев.

Той е категоричен, че политици си позволяват да използват фалшиви новини.

„Фейк говоренето взривява дори и отношенията ни със Северна Македония. Като десница, ние искаме да дадем решение не само по актуалните проблеми – пандемия и енергийна криза, но и да търсим ясна стратегия за следващите 30 – 50 години относно развитието на държавата. Ще настоявам да имаме образовани българи във всички общности. Имаме компетентността за нов прочит на закона за лустрацията, за да се пресекат корените на съвременната олигархия. Има необходимост от дискусия за мястото на паметниците ни, защото не може тези на чужди окупатори да са по-високи от на българските герои“, категоричен е Горан Благоев.

Кандидатът за вицепрезидент д-р Илияна Георгиева е категорична, че в държавата цари хаос, защото правилните медицински решения за пандемията са съсипани от грешни политически решения.

„Тези политици, които разделят обществото, всеки ден губят от избирателите си“, заяви Георгиева.

„Абсурдно е да се твърди, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност. Няма и смислен дебат по енергийната криза. В България вместо газов хъб имаме единствено една борса за газ. Няма дебат за политики, а само междуличностни престрелки. Бизнесът изнемогва и е редно да имаме български закон „Магнитски“, коментира лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Според лидера на КОД д-р Петър Москов Румен Радев е левият президент на България и е успешният президент на левицата. По отношение на Covid кризата д-р Москов подчерта, че целта 90% от населението на страната да бъде ваксинирано, е непостижима.

„Необходима е силна, ясна и конкретна информационна кампания, за да се свали напрежението и страхът у хората. Всеки трябва да е свободен да направи своя избор“, категоричен е д-р Москов.

По думите му болничната система има достатъчен капацитет да поеме още толкова натоварване. Като пример той посочи, че само във Великотърновска област болничните легла са 1444, като 248 от тях са за болни от коронавирус. „Така е и в останалите градове“, заяви д-р Москов.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка авторът

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!