BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В. Търново приема държавното първенство по лека атлетика

LA-1 (2)


За трети път Велико Търново и стадион „Ивайло“ приемат държавно първенство по лека атлетика на открито. Националните шампиони в дисциплините бяха излъчени за първи път в историята в старопрестолния град през 2017 г. Миналото лято надпреварата отново бе тук и събра над 2000 атлети и треньори. Сега големият спортен форум ще се проведе в събота и неделя (11 и 12 юни) на откритата лекоатлетическа писта, която е сред най-добрите в страната.

Пристигат кандидатите за отличията при мъже и жени, юноши и девойки под 16 години, които ще премерят сили в над 70 старта в различните дисциплини през двата състезателни дни. В събота първенството започва с хвърляне на чук при момчетата в 8:30 часа и приключва с финала на 4х100 метра при мъжете около 20:15 часа.

В неделя програмата откриват момичетата на 200 метра в 9:00 часа, в 19:00 часа е финалът на 4х400 метра при мъжете.

LA-3 (2)

Заради голямото спортно събитие откритата лекоатлетическа писта в спортния комплекс ще бъде затворена за граждани от 9 до 14 юни. Причина за ограничението е подготовката за състезанията, която започна от понеделник, като първите елементи от оборудването вече са на стадиона. В началото на следващата седмица пък ще бъдат демонтирани и прибрани скочищата за висок и овчарски скок, мрежата на клетката за хвърляния, препятствията и измервателните уреди. Съорганизатори на първенството са Българска федерация по лека атлетика и Община Велико Търново, заедно с ОП „Спортни имоти и прояви“.

Снимки: Ростислав Грънчаров/архив

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!