BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В. Търново отбелязва Световния ден за борба с инсулта – 29 октомври

четвъртък, 28 окт., 2021, 15:26ч.

IMG_1530

Община Велико Търново се присъединява към информационна кампания под надслов “Всяка минута е важна!”, организирана от Асоциация за Инсулт и Афазия по повод отбелязване на Световния ден за борба с инсулта – 29 октомври. Целта на кампанията е чрез информационни материали да се привлече вниманието на обществото към разпознаване на симптомите на инсулта. По този начин при преживяване на инсулт ще се помогне на повече хора, по-бързо ще бъде извикана спешна помощ и няма да бъде увреден толкова силно мозъка на пострадалия, който преживява инсулт.

Асоциация за Инсулт и Афазия е пациентска организация, посветена на подпомагането на хора, преживели инсулт. Мисията им е да се осигури повече гласност на мерките за превенция на инсулта, както и какви стъпки трябва да се предприемат, за да се интегрират хората след преминаването през инсулт.

Дирекция „Социални дейност и здравеопазване“ към Общината разпространи информационни плакати на кампанията в клубовете на пенсионера и инвалида във Велико Търново, както и на информационни табла, разположени в централната част на града.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!