BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Свищов се проведоха консултации между представители на политическите партии и коалиции на територията на Общината за предстоящите избори

На 8 октомври 2021 г. от 12 часа, в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 46-тото Народно събрание, във връзка с произвеждане на избори за избиране на президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14.11.2021 г.

На срещата от Община Свищов присъстваха кметът д-р Генчо Генчев, Любомира Петрова – секретар на Общината и Владислав Диянов – началник отдел  „ЧРИОТ“  при община Свищов.

На консултациите бяха следните упълномощени представители на ПП и КП:

  1. Христо Дочев – партия „Има такъв народ“;
  2. Кристиян Кирилов – коалиция ГЕРБ- СДС;
  3. Анелия Димитрова –коалиция  БСП за България;
  4. Бойко Александров – коалиция „ Демократична България – Обединение“;
  5. Илдънай Ахмедов – ПП „Движение за права и свободи“;
  6. Васил Трифонов – коалиция „Изправи се!Мутри вън!“.

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев откри консултациите и пожела на представителите на политически партии и коалиции ползотворна работа. Секретарят на Общината Любомира Петрова цитира важните решения на ЦИК и РИК – Велико Търново, отнасящи се до реда и организацията на предстоящите избори и уведоми участниците в консултациите, че със Заповед на кмета на община Свищов са определени броят и номерациите  на секциите на територията на община Свищов, като за предстоящите  избори в Общината ще има 52 секции – 34 в града и 18 в населените места.

След като се договориха за разпределението на 150 ръководни места и 274 членове на комисиите за всяка СИК на територията на общината, консултациите с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 46-тото Народно събрание приключиха успешно в 15.40 часа.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!