BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Балван почетоха св. Иван Рилски и отбелязаха 14-годишината на Дома за стари хора

IMG_0212

С празнична литургия във великотърновското село Балван бе почетен небесният покровител на българския народ св. Иван Рилски, чието успение църквата отбеляза на 18 август. Черквата в селото, която е на близо век и половина, също носи името на светеца.

Празникът в Балван бе двоен – отбелязана бе и 14-годишнината на Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“. Домакините от социалната услуга посрещнаха своите гости с питка и специална програма, в която със своите изпълнения се включиха дамите от Вокална група за градски песни „Сбъднати мечти“ от съседното село Ветринци, а деца от местния младежки център изпълниха авторско стихотворение, посветено на празника. Атрактивен поздрав към домакини и гости на празника отправиха и самодейците от Танцова формация „Усмивката“ от Дом за стари хора „Венета Ботева“ – В. Търново.

Празникът в с. Балван бе уважен от Росица Димитрова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, кмета на селото Недьо Георгиев, Благовеста Факирова от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и др.

Управителят на Дома за стари хора в Балван Веселка Иванова благодари на всички, които помагат на социалната услуга от създаването й до ден днешен. Росица Димитрова пожела на екипа все така всеотдайно и с професионализъм да се грижат за възрастните хора. Тя подчерта, че доброто партньорство на Община В. Търново с кметство Балван и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ е в основата на реализираните редица инициативи в подкрепа на живеещите в дома.
Празникът завърши с танци, а раздумката с приятели за миналото, настоящето и бъдещето донесе на всички много емоции.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!