BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възпитаници на Хуманитарна гимназия представиха книгата като спътник и приятел на човека

Учениците от VIII „a“ клас на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново създадоха специална презентация, посветена на любими автори. Те представиха книгата като спътник и приятел, който стои винаги до човека, дори по време на криза.

Презентацията беше в чест на всички автори и хора, споделящи любовта към четенето. Тя се проведе в часа по български език и литература с преподавател г-жа Далия Симеонова. В слайдовете учениците разказаха за любимите си книги. Сред тях имаше класики от световната литература, дори и такива с биографична тематика. Възпитаниците на най-старата гимназия представиха информация и за Международния ден на книгата.

Часът по литература приключи с посланието, че днес повече от всякога светът се нуждае от светлината, мъдростта и благородството на писаното слово, прочетено с жар и обич.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!