BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВТУ награди изтъкнати свои преподаватели с Евтимиевата награда

В навечерието на Деня на народните будители четирима изтъкнати преподаватели във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ бяха удостоени с Евтимиевата награда. Отличието се връчва с решение на Академичния съвет на вуза. Тази година негови носители са проф. д.ф.н. Димитър Петров – Кенанов, проф. д.ф.н Иван Харалампиев, проф. д.ф.н. Невяна Дончева – Панайотова и проф. д-р Мария Спасова. С почетното звание „Почетен професор на ВТУ“ бе отличен доц. д-р Владимир Пенчев Попов.

Наградите бяха връчени на специална церемония лично от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, която беше гост на тържеството.

Готвихме се за голям празник с нашите колеги, студенти и великотърновската общественост, на който да отбележим няколко важни годишнини – 650 г. от основаването на Търновската книжовна школа, на която сме продължители, 50 години от указа за създаване на ВТУ, 50 години от първия симпозиум на Търновската книжовна школа. За съжаление, пандемичната обстановка не позволи това да се случи“, каза ректорът проф. д-р Христо Бонджолов. Той благодари на своите преподаватели и на колегите си, които следват заветите на св. Евтимий, и подчерта, че продължава изграждането на единствения храм, посветен на светеца, в двора на ВТУ. Ректорът се обърна с благодарност и към Великотърновския митрополит Григорий за подкрепата, за да бъде завършена църквата.

Дияна ГАНЕВА

Снимка ВТУ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!