BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Всичко идва и си отива, трабантът остава” – мотото на предстоящия “Трабант фест”

вторник, 15 мар., 2022, 15:01ч.

IMG_9827


“Всичко идва и си отива, трабантът остава” – под това мото ще бъде 11-ото издание на популярния “Трабант фест” във Велико Търново, който се възобновява след двегодишно прекъсване заради пандемията. Над сто возила, произведени в Източна Германия, идват за шествието, което по традиция е в навечерието на празника на старата столица и част от програмата му, съобщиха организаторите от “Ретро клуб Трабант” доц. Милен Михов, Ивайло Антов и Тодор Колев. Проявата е с подкрепата на Община В. Търново и “Пазари ВТ”.

Многобройните любители на трабантите се събират в събота, когато от 11 ч. започва изложението на автомобилите пред сградата на общината. В продължение на два часа всеки ще може да разглежда и да се снима с атрактивните возила. Ще има награди за различните категории като най-стар, най-запазен, най-атрактивен трабант.

От 13 ч. стартира и автошествието на колоната, в която ще се включат всичките над сто участници – до Царевец и обратно из града, а дефилето ще завърши пред паметника “Асеневци”, където всички ще си направят обща снимка. “Обстоятелствата ни принудиха да се откажем от състезанието за майсторско управление и скоростни отсечки. Всеки участник ще получи сувенирна тениска “Трабант фест 2022″, по една маркова маска с логото на клуба и грамота за участие”, съобщи председателят доц. Милен Михов. Самият той на представянето бе облечен в оригинален екип с надпис: “Един малък автомобил с голямо бъдеще”.

“Надявам се да се върнем към добрите времена на масово участие. Интересът е голям, всеки ден ми звънят желаещи на участват, въпреки кризата и цените на горивата”, добави доц. Михов.
Присъствие са потвърдили участници от цялата страна – София, Русе, Бургас, Варна, Стара Загора, както и от съседна Румъния. Хората през зимата си правят колите и първото им показване за годината е на нашия фест, съобщи Ивайло Антов. Самият той е най-големият колекционер на трабанти у нас – вече има около 100 возила, половината от които са регистрирани и с документи. В двора му вече почти няма място. Най-старият е “Трабант 600” от 1963 г., има един кабриолет, два пикапа, но като цяло не си пада много по тунинговането, а държи на автентичния вид.

Организаторите се надяват на добро време, най-вече заради зрителите. Нито едно от десетте досегашни издания на “Трабант фест” не е било на сняг, но добавиха, че снегът изобщо не ги притеснава.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!