BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вече са ясни имената на великотърновските депутати

Izbori1

Вече са ясни имената на осемте великотърновски народни представители в 47-ия парламент. Архитект Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“получи 1927 лични преференции и е с най-много от всички кандидати в региона. Заедно с него  от Великотърновска област в парламента влиза и нотариусът Милен Митев.

ГЕРБ-СДС запазва двата си мандата и отново изпраща в Народното събрание бившия здравен министър професор Костадин Ангелов и третия – издателя Димитър Николов, който с 1734 преференции пренарежда листата.

В БСП с най-много преференции е председателят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, но те не му стигат да измести водача Явор Божанков, който отново ще представлява областта в парламента.

С един мандат е и „Има такъв народ“. Водачът професор Андрей Чорбанов е заявил, че иска да влезе от София, така Велико Търново ще се представлява от юриста Момчил Иванов.

Спечеленият мандат на ДПС най-вероятно ще бъде за 30-годишния икономист Мастън Мастънов, защото водачът Делян Пеевски и вторият Йордан Цонев ще влязат съответно от Благоевград и Пазарджик.

Единствената жена депутат от областта ще е 26-годишната шахматистка Цвета Галунова от „Възраждане“. Тя бе втора в листата, но водачът и кандидат за вицепрезидент Елена Гунчева ще влезе от родния си град Пловдив.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!