BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Велико Търново ще има площадка за разделно събрани отпадъци от домакинствата

За предадени опаковки ще се възвръща част от такса „смет“

Община Велико Търново пое нова инициатива, с която насърчава разделното събиране на отпадъци в домакинствата и повишаването на екологичната култура на гражданите. В близост до кв. „Чолаковци“ се изгражда специална площадка, на която хората ще могат да предават сортираните в домовете си отпадъци. Пунктът ще се намира в района „Дълга лъка“ – срещу бившия радиозавод, до въжения пешеходен мост и ще започне да функционира през декември.

Инициативата се реализира съвместно с „ЕкоПартнърс България“.

На площадката гражданите ще могат да предават също отпадъци от опаковки, пластмаса, хартия, биоразградими материали от градините, строителни и едрогабаритни отпадъци от домовете.

Всяко домакинство, което събира разделно опаковки, ще получи магнитна карта и при натрупване на определено количество част от платената такса за битови отпадъци ще се възстановява. Тази система ще започне да работи от 1 януари 2022 г. За целта предстои приемане на промени в местната нормативна уредба.

 

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!