BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Велико Търново продължава във второ класиране на проект за изграждане на съоръжения за активно забавление за над 2 млн. лева

Старата столица продължава във втори етап от конкурс на „Уолтопия“ за изграждане на съоръжения за активно забавление с инвестиция за над 2 млн. лева в две български общини. Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Над 100 общини са кандидатствали в проекта, като на втори етап продължават Велико Търново, Балчик, Пловдив, Бургас, Варна, Белоградчик, Дупница и София – община Слатина.

През януари българската компания, която е световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви че ще инвестира над два милиона лева в съоръжения за забавление в две общини.

„Ние ще произведем, инсталираме и поддържаме съоръженията напълно безплатно. Поемаме и ангажимент да осигурим безопасното им опериране. На свой ред искаме да срещнем разбиране и желание за сътрудничество, както и кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община“, казват от компанията.

Критериите за оценка до момента включваха годишен туристопоток, близост до историческа или природна забележителност, изградена инфраструктура и др. Сега във втория етап на проекта компанията ще навлезе в детайлни планове за всяка локация, за да прецени предпоставките за успех на обекта.

„Целта на проекта е колкото се може повече хора да посещават атракционите, за да могат да изпитат вълнуващи преживявания и да се насладят на забележителностите, които се намират в района“, коментираха от „Уолтопия“.

Ако Община Велико Търново спечели проекта, ще се сдобие са Adventure Hub – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Той е с огромен мащаб и включва въжен парк, ролглайдер, детски стени за катерене, които са хармонично съчетани с красивата форма на гигантско дърво. Ролглайдер е атракцион, който предоставя възможност човек да полети като птица и да види района около него през погледа на орел напълно безопасно и екологично.

Общината вече има съоръжение, изградено и монтирано от „Уолтопия“, което се радва на интерес от страна на малчуганите. Преди три години компанията дари първия по рода си атракцион с препятствия на парк „Ксилифор“ край Велико Търново. Съоръжението представлява огромен триъгълник, който се простира на 250 кв. м и се издига на 14 метра височина. Всички препятствия са подвижни. Желаещите да изпитат физическата си сила, ловкост, сръчност и безстрашие трябва да преминават по греди, да се придвижват по стъпала, през примки и да висят на въжета, да се катерят и да пазят равновесие, докато плоскостите, на които са стъпили, се движат във всички посоки.

Дияна ГАНЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!