BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великотърновци от „Варуша“ вече ще гласуват в читалището в квартала

Pic-28-9-1

С общи действия Станислав Стоянов и Общината решиха дългогодишен проблем

Жителите на великотърновския квартал „Варуша“ вече ще могат да гласуват в Народно читалище „Петко Р. Славейков“, намиращо се на удобно място в старинния жилищен район.

Дългогодишният проблем с липсата на подходящо помещение в квартала е решен със съдействието на общественика и народен представител от ГЕРБ в 44-о Народно събрание Станислав Стоянов и активните действия на Община Велико Търново.

В сградата на културното средище е ремонтирано помещението в приземния етаж, което вече ще се ползва за обособяване на кварталната секция за гласуване. Стаята е с ремонтирани стени, нов ламинат, изолация, нова дограма и осветление. По този начин на местните жители вече няма да се налага да изминават дълго разстояние до ОУ „Димитър Благоев“, за да упражняват правото си на глас.

Хората неколкократно поставяха въпроса по време на приемните, които Станислав Стоянов провеждаше като депутат. Поетият и изпълнен ангажимент е още един пример за добрите решенията, които представителите на ГЕРБ винаги намират по поставените от гражданите казуси.

През миналата година читалището посрещна 100-годишния си юбилей с нова, красива фасада, запазила автентичната си архитектура. Извършеният ремонт беше на стойност около 36 000 лева. Инициативата за събирането на средствата беше на Станислав Стоянов. Половината от средствата отпусна Общината, а останалата половина дариха Стоянов и негови съмишленици.

Приземният етаж беше в много лошо състояние, с течове, без мазилка и оставаше неизползваем. Отново с дарителска акция на Стоянов и с активната работа на Общината помещението вече е ремонтирано.

Извън периодите на избори, по идея на читалищното настоятелство в новото помещение ще бъдат подредени книгите от библиотеката на горния етаж, който ще се използва като малък театрален салон. Именно такава е била функцията му и преди повече от век.

Като жител на кв. „Варуша“ Станислав Стоянов си е поставил и амбициозната задача да бъде възстановена и църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартала, която е един от шедьоврите на майстор Колю Фичето.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!