BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП регистрира листата си, Явор Божанков е най-младият водач в областта

вторник, 12 окт., 2021, 13:48ч.

IMG_0921

Явор Божанков е най-младият водач на листа във Великотърновска област за предстоящите избори. Той се явява вече за четвърти път начело, а листата на БСП днес бе официално регистрирана в РИК. Втори в листата е председателят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, следват Емилия Жилиева, проф. Антоанета Анчева, проф. Севдалина Димитрова, Мирослава Ганчева, Румен Павлов, Огнян Стоянов, Петър Димитров, Наталия Сотирова, Стоян Витанов, Грета Данкова, Васил Илиев, Альоша Кушлов, Иван Тодоров и Михаела Кръстева.

“Очакванията ни са свързани с предизвикателствата пред България. На първо място, през декември ни чака съставяне на държавен бюджет, което значи, че още по време на тази кампания политическите сили трябва да кажат какво ще правят с него. Следващата стъпка е формиране на редовен кабинет, който да направи реформи. Нашите послания ще бъдат в тази посока”, коментира Явор Божанков.

Той изрази убедеността си, че БСП е фактор, който опитва да обедини останалите тежко скарани в лични конфликти и нападки, а това е една от основните причини два пъти вече да няма редовно управление.

“За себе си считам предимство това, че съм местен. Когато децата ти посещават училищата във В. Търново, а родителите ти се лекуват в болниците във В. Търново, когато ти живееш в този град, естествено ангажиментът ти към местното население е съвсем друг. Който е избрал различна стратегия, си носи отговорност за това. Велико Търново се очерта като един личностен сблъсък между Пеевски и Христо Иванов, които ще търсят конфронтацията, но това беше и пътят, по който катастрофираха два парламента. Ние ще търсим тезите, идеите и това, което може да обедини различните политически сили в следващото НС”, каза Явор Божанков и добави, че в тази кампания има и президентска надпревара, за която са убедени, че кандидатурата на Румен Радев ще спечели.

“Листата ни представлява отделните населени места, с едно-две изключения имаме представители от всички общини. Ще разчитаме те да правят кампания очи в очи с хората, стига мерките да позволяват това. Разчитаме и на познати лица, които местната общност познава”, добави Явор Божанков.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!