BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 4 млн. лв. инвестират за ремонт на водопроводната мрежа в Павликени с безизкопна технология

Емануил Манолов: „След инвестицията градът ще е с изцяло подновени водопроводи и повече няма да се разкопава“

Почти 4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция на водопроводната мрежа на Павликени. Те са осигурени чрез одобрен проект на кметството пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на стойност 3 304 000 лева с ДДС и чрез постановление на Министерски съвет за допълнителен трансфер в размер на 539 850 лв. Срокът за изпълнение на строителството е 360 календарни дни.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Билдинг Комфорт“ ЕООД – гр. Велико Търново, с управител Андрей Тодоров.

„При завършването на тези проекти град Павликени ще е сред малкото български градове със 100% подменена водоснабдителна мрежа. Това означава минимизиране на загубите в мрежата и подобрено качество на питейната вода. Това значи край на разкопаването на улиците и тротоарите в града вследствие на неизбежните аварии на амортизираната мрежа“, каза кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Градоначалникът заедно с представителя на фирмата изпълнител Лъчезар Лалов и Величко Димитров – инвеститорски контрол към ПУДООС, направи символичната първа копка на ремонта.

С РЕАЛИЗИРАНЕТО НА СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ ИЗГРАДЕНИ 8846 МЕТРА НОВ ВОДОПРОВОД. ДЕЙНОСТИТЕ ОБХВАЩАТ ВТОРИЯ ЕТАП ОТ РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА МРЕЖАТА В ГРАДА.

В периода 2015 – 2016 г. с проект на Община Павликени и финансиране от ПУДООС бяха рехабилитирани близо 50% от водопроводната мрежа в града, т.нар. първи етап. Подменени бяха общо 20 км водопроводи, разположени в жилищните квартали на града. Вторият етап от реконструкцията на водопроводната мрежа е разделен на седем подетапа. През ноември 2020 г. беше подписан договор с ПУДООС за финансова помощ за подетап 2.6 на стойност 458 хил. лв. Той вече е изпълнен. Неподменената част от водопроводната мрежа е остаряла и амортизирана, поради което често възникват аварии и загубите на вода за битово-питейни нужди са големи. С предоставените средства ще се предотвратят авариите, ще се повиши налягането в мрежата, жителите ще използват чиста питейна вода и ще се подобри качеството на живот и екологичното състояние на района. Строителните дейности ще се извършват в различни отсечки по улиците „Атанас Хаджиславчев”, „Ивайло”, „Ловец”, „Гоце Делчев”, „Добри Войников”, „Асен Златаров”, „Оборище”, „Александър Тошев”, „Бенковски”, „Пенчо Колев”, „Братя Миладинови”. За по-голямата част от трасетата ще се използва безизкопна технология.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!