BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо двеста Коледни картички изработиха децата от Община Лясковец

IMG_4888

С наближаването на най-светлия християнски празник Рождество Христово, децата на Община Лясковец за пореден път участваха в конкурс за най-красива Коледно-новогодишна картичка. В инициативата и тази година се впуснаха децата от детските градини и по-големите ученици от училищата на територията на общината – детските градини „Пчелица“, „Радост“, „Славейче“, „Вълшебство“ „Детелина“, както и ученици от училищата „Максим Райкович“ и „Цани Гинчев“.

IMG_4798
IMG_4874
IMG_4883
IMG_4884
IMG_4890
IMG_4892
IMG_4895
IMG_4887

Отново близо 200 честитки бяха събрани за надпреварата. Общински експерти високо оцениха труда на малките художници и бяха избрани 30 картички, чиито автори по традиция кметът на Община Лясковец награждава. Техните и всички останали честитки тръгват с поздрав-послание от кмета на Общината към президента, вицепрезидента, председателя на народното събрание, министър-председателя, министри, народни представители, кметове и председатели на общински съвети, секретари на общини, директори на институции и организации и почетни и заслужили граждани.

Тази година най-добрите творци бяха събрани на тържество в конферентната зала на Музея на гурбетчийското градинарство. Отличените деца получиха специални поздрави, благодарност и своите награди от кмета на Общината д-р Гецова. На всеки от призьорите в конкурса бе съобщено при кого отива картичката му и бяха връчени на победителите грамоти и празнични пакетчета с лакомства.

Според журито най-красивата картичка тази година е изработил първокласникът Даниел Ангелов от начално училище „Цани Гинчев“. Неговата честитка е предназначена за президента Румен Радев. Йоанна Симеонова от подготвителна група на козаревската детска градина „Детелина” е също сред призьорите и със своето творение тя поздравява вицепрезидента Илияна Йотова. Картичката на Карина Драганова от детска градина „Радост“ бе класирана на трето място. С нея тригодишното момиченце ще поздрави новият председател на парламента Никола Минчев. Освен на 30-те най-красиви честитки, журиращата комисия даде висока оценка и на две творби, които излизат извън регламента на конкурса. Те са пано и обемна картичка, а техните автори получиха за старанието си специални награди и грамоти. Автор на коледното пано е петгодишният възпитаник на ДГ „Детелина“, село Козаревец Божидар Чапанов, а обемната картичка е дело на четиригодишните близнаци Зара и Николай Тюфекчиеви от ДГ „Радост“, град Лясковец.

Както всяка година, не малка част от събраните произведения на децата бяха заделени за наши съграждани, които управителят на социалния патронаж разпределя с храната на потребителите на обществената трапезария. Освен с топъл празничен обяд, самотните хора ще бъдат зарадвани и с детските рисунки в навечерието на Рождество Христово. Въпреки онлайн обучението и ограниченията, нашите деца отново рисуваха и апликираха, за да стоплят сърцата на нуждаещите се със своята детска доброта, загриженост и състрадание. Малките творци съвсем ясно разбират, че в тези трудни времена, хората имат нужда от добра дума и жест на внимание. Така творенията им със сигурност ще носят коледен дух, настроение и усмивки на хората, които в условията на пандемията и трудностите, са още по-самотни и изолирани.

От името на всички получатели на честитки д-р Гецова изказа благодарност на децата и запечата с тях в снимки моментите на детската радост и усмихнатите лица на творците.

 

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!