BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Баба даде 9000 лв. за телефонни измамници, носи им ги на крака в Русе

вторник, 19 апр., 2022, 13:36ч.

Tel_Izmami_Clip


Телефонна измама по схемата «съдействие на полицията» разследват служители на полицейското управление в Горна Оряховица. Потърпевшата е 84-годишна жена от железничарския град.

В продължение на два дни, в периода 12-14 април тя е държана в заблуждение от непознат, представил се за служител на МВР. Мнимият блюстител на реда я убедил, че ще бъде обект на телeфонна измама и трябва да предаде спестяванията си за съхранение в полицията.

Възрастната жена изтеглила 9000 лв. от банковата си сметка и на два пъти ги оставяла на различни места в Русе, според указанията на «полицая». За целта пътувала с такси до крайдунавския град. Впоследствие се усъмнила в думите на непознатия и сигнализирала в РУ – Горна Оряховица. Материалите по случая ще бъдат изпратени по компетентност на Районна прокуратура – Русе.

От ОДМВР – В.Търново отново предупреждават гражданите да бъдат внимателни, да не се доверяват на непознати и да не забравят, че полицията не съхранява пари на граждани. При най-малките съмнения за нередности, търсете съдействие в съответните полицейски управления или на тел. 112.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!