BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АТРАКТИВНИ МАРШРУТИ ЗА ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ ЩЕ ПРИВЛИЧАТ В ОБЩИНА ЕЛЕНА

В последните години все по-голям е интересът на хората, които искат да разнообразят своето пътуване с различни допълнителни дейности. Увеличава се и броят на младите, които практикуват активно и са любители на велотуризма у нас.

В тази връзка Община Елена поема инициатива да популяризира една по-нестандартна форма на туризма у нас – планинското колоездене. През 2022 г. ще бъдат разработени няколко маршрута, подходящи за такъв тип спорт. Ще бъде дадена подробна информация, както и предоставени по-добри условия за каране в Еленския Балкан.

Като първа стъпка, до края на годината, по възложение на Oбщината, някои от най-живописните места, подходящи за планински велотуризъм, ще бъдат проучени и подробно описани в най-популярния български сайт за планинско колоездене – MTB-BG.com. Там любителите на маунтин байка, от начинаещи до напреднали, ще могат лесно да намерят подходящи маршрути за каране около град Елена, които ще бъдат описани и категоризирани по географски признак, физическо натоварване и техническа трудност. Те ще бъдат съпроводени от богат снимков материал, ще има и възможност за сваляне на GPS следи за бърза и лесна навигация.

По този повод Любомир Ботушаров, който е създател и основен автор в MTB-BG.com с 20-годишен опит в разработването и описването на планински веломаршрути, сподели: „Очаквам с нетърпение каранията около гр. Елена, защото винаги съм знаел, че той има какво да предложи на планинските колоездачи, но досега все не ми е оставало време да посетя това красиво и интересно кътче от България. Сигурен съм, че не съм единствен в това отношение, и се надявам, че маршрутите, които ще проучим и опишем, ще доведат още много запалени велосипедисти в Еленския Балкан и ще увеличат популярността му.“

Еленският Балкан несъмнено е подходяща дестинация за развитието на планинското колоездене. На територията ни има възможности за отлични маршрути и се радваме, че те ще бъдат професионално разработени и описани. Те ще допринесат за обогатяването на туристическия продукт като допълнителна атракция, а също така и ще привлекат към гр. Елена почитателите на планинското колоездене, както и любителите на природата като цяло.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!