BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4-годишно дете е със съмнение за коронавирус в търновската болница

4-годишно момиченце, което е със съмнение за коронавирус, е настанено в отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Детето е с двустранна пневмония, взети са му проби за доказване или отхвърляне на COVID-19, които още не са изследвани. Малката пациентка е прегледана от двама консултанти и й е назначено антибиотично лечение. Момиченцето има остри болките в гърдите и задух. От болницата информираха, че към момента не се налага кислородолечение и състоянието на пациентката е стабилно.

В късният следобед таткото на детето разпространи публикация във фейсбук. Тя гласи: „Дъщеря ми, Калина, която е 4 годишна, е с двустранна пневмония, със съмнения за коронавирус. В изключително тежко състояние и е със затруднено дишане. Намира се в Окръжна болница Велико Търново, в педиатрията.”

По непотвърдена информация майката на момиченцето се е върнала от Италия, но вместо да е под карантина, дошла с дъщеря си в болницата.

Към днешна дата близо 500 души от областта са поставените под домашна изолация от РЗИ, заради завръщане от чужбина.

По последни данни 201 са заболелите от COVID-19 в България. Заразените в света надхвърлят 200 000 човека.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!