BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4-годишното момиченце в търновската болница не е болно от коронавирус

Отрицателни за резултатите от изследването за коронавирус на 4-годишното момиченце, лекувано от двустранна пневмония в отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Това информираха тази сутрин от лечебното заведение. Майката на детето също не е заразена с COVID-19.

Преди три дни родителите на детето взривиха социалните мрежи с апел за помощ, породен от впечатлението им, че не се полагат достатъчно грижи за дъщеря им. Това доведе до сериозно напрежение, а шест недоизлекувани деца напуснаха педиатричното отделение, заради създалата се паника.

Директорът на болницата д-р Стефан Филев обясни, че в никакъв случай лекарите не са неглижирали случая, консултирали са се със специалисти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛСМ „И. Пирогов“ и се прави всичко необходимо за овладяване на болестта.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!