BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

30-годишният доктор с коронавирус приет в болницата поради влошаване на състоянието му

понеделник, 23 Мар., 2020, 10:31ч.

bolnica

Пациентът от Велико Търново, при който беше доказан COVID-19, е приет в областната болница поради влошаване на състоянието му, съобщиха преди малко от МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”.

Той е настанен в Първо хирургично отделение, което е обособено за лечение на пациенти със среднотежко и тежко състояние, тъй като в Инфекциозно отделение няма условия за лечение на пациенти с тежко протичаща инфекция при доказан COVID -19 .

Отделението е поставено под карантина, спазвайки всички противоепидемични правила за лични предпазни средства и дезинфекция от заповедта на Изпълнителния директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” от 21 март, одобрена от РЗИ – Велико Търново.

Към този момент състоянието на пациента е стабилно, твърдят от болницата.

“Лекарят от Велико Търново е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, заяви обаче на сутрешния си брифинг ген. Мутафчийски. – Те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония.”

“Първо е приет в Инфекциозно отделение със симптоми за пневмония. Пуснат е за домашно лечение, но след като като е потвърден за коронавирус – това съвпада с влошаване на състоянието му, отново е приет в болница, където се показва доста сериозна двустранна пневмония”, обясни ген. Мутафчийски.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!