BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

21 май – празник на град Елена

Един от най-хубавите празници в историята на възрожденския град Елена е 21 май – Ден на светите равноапостоли Константин и Елена, негови закрилници и покровители. Той е обявен за Ден на града преди 20 години, но за първи път ще премине по-различно заради извънредната епидемична обстановка.

21 май няма да се обявява за неприсъствен за служителите от бюджетната система на Община Елена, нито за неучебен за учителите и учениците от града.

Празничният ден ще започне с църковно богослужение и водосвет от Великотърновския митрополит Григорий в храма „Успение на Пресвета Богородица“. Началото е от 9:30 часа. На службата ще присъстват служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и миряни. В църквата ще бъде гарантирано спазването на минимална социална дистанция от 1,5 м във всички посоки. След запълване на обозначените места в храма няма да се допускат повече граждани. Присъстващите трябва да носят маски и да спазват всички останали противоепидемични мерки.

В 11:30 ч. в двора на Архитектурно-историческия комплекс „Даскалоливница“ ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена под звуците на съответните химни. По същото време ще бъде излъчено онлайн видео приветствие на кмета на община Елена към гражданите, а непосредствено след него ще започне онлайн програма с изпълнения на талантливите деца на град Елена.

От 21:30 часа ще има празнична заря.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!