BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1,4 млн. лв. струват двата паркинга за туристи в старата столица

ДВА ПАРКИНГА С НАД 250 ПАРКОМЕСТА ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ АВТОБУСИ И АВТОМОБИЛИ ЩЕ ПОЕМАТ ВСИЧКИ ПРИСТИГНАЛИ ДА РАЗГЛЕЖДАТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. За изграждането им вече се търси изпълнител. Обектите, които ще се простират на обща площ от над 25 дка, ще струват 1,4 млн. лв. В края на декември ще е ясен изпълнителят им. Цялостната концепция е между тях да се движат и електробуси, за които вече има обявена поръчка за доставчик, а с талончето от паркирането посетителите да оставят колите си и да могат да се придвижват из града, без да натоварват трафика.

Първият буферен паркинг ще е на площ от 19 дка в бившето Сержантско училище. Тук е предвиден навес за три електроавтобуса, както и паркоместа за 10 туристически автобуса, 102 паркоместа за леки автомобили, в това число за 10 електромобила и пет автомобила за инвалиди.

Предвижда се и разполагането на контролен пункт, тоалетна, стая за шофьорите на електроавтобусите, склад за акумулатори, автомати за таксуване, елтабло, зарядни станции за електроавтобуси.

ВТОРИЯТ ГОЛЯМ ПАРКИНГ ЗА ТУРИСТИ ЩЕ СЕ НАМИРА ПОД БАЛДУИНОВАТА КУЛА И В СЪСЕДСТВО НА ПАРКА С МИНИАТЮРИТЕ.

Той е предназначен за 10 туристически автобуса и ще има 145 паркоместа за леки автомобили и електромобили.

С. МАРИНОВ

 

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!