BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поставиха под карантина цял футболен отбор

Трима от играчите на „Локомотив“ – Г. Оряховица, са с положителни тестове, 25 с отрицателни, но контактни

Всички 25 футболисти на “Локомотив” (Г. Оряховица), които бяха с отрицателни тестове, са поставени под карантина, съобщи официалният сайт на клуба. Под карантина е и спортно-техническият щаб на тима. Трите момчета с положителни проби са без симптоми и са в домашна изолация вкъщи. Всички останали са поставени под карантина от РЗИ до 15 юли включително, като те ще я прекарат заедно в два хотела. “На 3 юли 2020 г. получихме резултатите от проведените тестове за коронавирус на ръководството, треньорския щаб и футболистите на ОФК “Локомотив” (ГО). От извършените 28 теста 25 са отрицателни и три положителни на футболисти от представителния отбор. По разпореждане на РЗИ – В. Търново, тримата футболисти с положителни тестове са поставени под карантина в домашни условия. На 4 юли 2020 г. всички 25 контактни лица с отрицателни тестове са поставени под карантина от РЗИ – В. Търново. В тази връзка от ръководството на Община Горна Оряховица и футболния клуб е създадена организация и още същия ден всички контактни лица са поставени под карантина на територията на община Горна Оряховица. Тя се осъществява на два адреса, които са предоставени на органите на РЗИ – В. Търново, и ОД МВР – В. Търново. Подчертаваме, че при провеждане на тренировъчния процес и единствената контролна среща от футболния клуб на територията на стадион “Локомотив” са спазени всички мерки на НОЩ. Кубът ще продължи да функционира при спазване на всички противоепидемиологични мерки под контрола на РЗИ и служителите на МВР.

Уважаеми приятели, скъпи фенове, ние сме “Локомотив” (ГО), един от последните автентични български футболни клубове, заедно с Вас и Вашата подкрепа ще преодолеем и това препятствие!“, пише на сайта на горнооряховския клуб.

Петко ПАВЛОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!