BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В детска градина „Чиполино“ приключиха дейностите по нациоална програма „ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА“

В рамките на програмата и в партньорство с NESTLE бяха планирани и проведени рзлични дейности в няколко модула: „Хапвай питателна и разнообразна храна“, „Контролирай порциите си“, „Избери водата“, „Наслаждавай се на храната със семейството си“, „Училище на четири лапи“.

Учителите в ДГ „Чиполино” са убедени, че темата за балансирано и здравословно хранене е важна и актуална днес, с безбройните изкушения от рафта на магазина. Децата трябва да знаят КОГА, КАК, С КАКВО И ПО КОЛКО да се хранят, за да са здрави и активни през целия си живот.  Сега, те вече осъзнават важността на здравословното хранене, активния живот и редовното спортуване.

Дейностите в различните модули са добра възможност и начин децата да изградят полезни хранителни навици, за да станат те трайни. Материалите предоставени по програмата са под формата на видеоматериал, който децата гледат с интерес. Поставените задачи са съобразени с тяхната възраст.

Благодарим ти, NESTLE!

 

По информация на Детска градина „Чиполино“ – гр. Свищов

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!