BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефът на МОБАЛ: „Антиваксър е майката на 4-годишното дете, тествано за коронавирус в търновската болница“

4-годишното момиченце, което е настанено за лечение заради двустранна пневмония в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и тествано за COVID-19, не е било имунизирано и майката му е антиваксър. Това заяви директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев. По думите му, това е предпоставка за по-тежко протичане на всякакви инфекции. Болничният шеф сподели, че заради усложненото състояние на малката пациентка, с колегите му са се консултирали със специалисти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛСМ „И. Пирогов“ и се прави всичко необходимо за овладяване на болестта.

„Към момента детето не е на кислородотерапия и няма температура. С майката се намират във ВИП стая и са изолирани. С тях се действа като позитивни за коронавирус, докато не излязат резултатите от взетите вчера проби. Очакваме да стане ясно дали става дума за COVID-19 довечера или утре сутринта“, обясни д-р Филев.

Той заяви, че публикациите във фейсбук на майката и таткото на момиченцето са предизвикали сериозна суматоха в педиатрията и в следствие на това родителите на други 6 деца са отвели малчуганите си от звеното недоизлекувани. Желание да напусне отделението проявила дори една от медицинските сестри.

„Педиатрията в момента работи нормално, не е под карантина. Ако се окаже, че пробите на детето са положителни, отделението ще бъде затворено. Предполагам обаче, че резултатите ще са отрицателни. От извършените лабораторни изследвания заключваме, че това е бактериална инфекция“, допълни д-р Филев.

Галина ГЕОРГИВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!