BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири общински медицински търговски дружества в старата столица отчитат печалба

ЧЕТИРИ ОТ ПЕТТЕ МЕДИЦИНСКИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА РЕАЛИЗИРАЛИ ПЕЧАЛБА през изминалата година. Това сочат годишните финансови отчети на лечебните заведения, които предстои местният парламент да приеме на традиционното си заседание.

С най-високи приходи за 2019 година е Центърът за психично здраве, който излиза на плюс с 13 000 лв. Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“ и Центърът за рехабилитация и спортна медицина са на печалба с по 2000 лв. Центърът за кожно-венерически заболявания е отчел печалба от 1000 лв.

Единствен загуба в размер на 402 000 лв. е регистрирал Комплексният онкологичен център. Причината за това е фактът, че финансирането на дейностите, които се провеждат в лечебното заведение, се извършва по специфична методика за изчисляване на субсидията и това води до забавяне на разплащанията.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!