BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цех за преработка на гъби, плодове и зеленчуци правят в Златарица

НОВО МАЛКО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА ПРЕРАБОТКА И СЪХРАНЕНИЕ НА ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ГЪБИ ИЗГРАЖДАТ В ЗЛАТАРИЦА. Инвестицията в цеха е на фирма „Ставрак 2015“ ООД. Тя ще е на площ от над 3100 кв. метра, в който ще има и промишлена сграда със складове за готова продукция.

В сградата ще се обособят производствени помещения, съобразени с нуждите на технологичния процес – приемна, склад за суровини, хладилна камера за суровина, работно помещение за обработка на сливи, домати, гъби и т. н.

ОСНОВНИТЕ СУРОВИНИ, С КОИТО ЩЕ РАБОТИ ПРЕДПРИЯТИЕТО, ЩЕ СА СЛИВИ, ДОМАТИ И ГЪБИ.

Предвидено е съхранение в хладилна камера с температурен режим +4 – +6 градуса С.

Измитата, нарязана, бланширана и обдухана суровина се поставя ръчно в тави на етажни колички, след което се насочва за изсушаване в сушилня. Капацитетът на цеха ще е за над 200 тона.

Производството ще е сезонно, а производствената програма ще се определя от конюнктурата на пазара, както и от реколтата за годината.

С. НАЙДЕНОВ

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!