BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цветовете в нашия дом: Какви картини да изберем за украса на стените, според техния цвят

„> понеделник, 21 Окт., 2019, 12:23ч.

17896810361_89020_coverlr

Не е тайна, че цветовете на жилището и в частност тези, на стените, играят огромна роля за създаването на приятен и уютен интериор. Цветовата схема на стените може да бъде наречена базова, тъй като именно тя задава общия фон, върху който ще се градят останалите детайли от декора.

Тази схема може да бъде най-разнообразна, в зависимост от целите, които искаме да изпълнява и с нейна помощ можем да прикрием и да неутрализираме почти всеки недостатък на архитектурата, като направим помещенията да изглеждат визуално по-тесни, по-широки, по-големи или по-малки, според личните предпочитания.

Но днес няма да се спираме подробно на такива трикове, а ще обърнем по-подробно внимание на подходящите декорации за стените, като изхождаме от цветовете, в които сме избрали да ги боядисаме.

И така, нека най-напред започнем с топлите цветове или така наречените „цветове на щастието“. Прозвището им не е случайно, защото според психолозите нюансите в жълто-оранжевата гама са в състояние да провокират у нас много топлина, усещане за уют и щастие. Ако сте заложили на тях, вероятно вече сте усетили благотворното им въздействие. Нека видим какви картини биха били най-подходящи за украса на стени, решени в тези цветове.

Абстрактни бои

Картините в ярки, контрастни цветове са идеално решение в случаите, когато искате да съживите интериора и да му придадете повече жизненост и дори драматизъм. Подобни цветни композиции са най-доброто, на което можете да заложите и ще видите, че няма да съжалявате.

За повече ефирност може да изберете цветни изображения на бял фон, където пъстрите акценти са по-малко и по-дискретни.

А сега нека видим с какви картини би било най-подходящо да декорирате стените, ако сте избрали да ги боядисате в различни нюанси на лилаво-синята гама.

Лилави полета

Най-сполучлив и сигурен би бил вариантът с картини в ярки, топли цветове, в които обаче се съдържат и сини или лилави акценти, за да се получи хармонично преливане и перфектен баланс.

Красиви цветя на син фон

Не се препоръчва да избирате картини в същите цветове като тези, на стените, защото те не биха се откроявали добре и не биха изпълнявали същинската си роля – да разнообразят и да направят по-пъстър и жизнен декора на вашия дом.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!