BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цани Попов встъпи в длъжност заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура

понеделник, 23 Мар., 2020, 12:37ч.

23.03.20- ОПВТ - сн встъпване

Прокурор Цани Попов встъпи в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна  прокуратура – Велико Търново. Той е назначен на длъжността от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, с единодушно решение, по предложение на окръжния прокурор Христо Христов. Актът за встъпване беше подписан днес /23.03.2020г./ в присъствието на Христо Христов – административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново..

Прокурор Цани Попов има 22 години юридически стаж. В Прокуратурата на Република България започва работа през 1997 г. като прокурор в Районна прокуратура – Горна Оряховица, като през 2009 г. е командирован на длъжност „прокурор в ОП- В. Търново“.  От 2012 г. , след проведен конкурс, с решение на ВСС е назначен за прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, а от днес е заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор. Има ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. През 2016 г., със Заповед  на Главен прокурор на Р България е поощрен с отличие „Служебна благодарност“ и грамота, и с предметна награда.

Прокурор Цани Попов има значителен професионален опит. Работил е само като прокурор, последователно е повишаван в ранг и длъжност. Той се ползва с авторитет сред прокурорите и съдебните служители. Бил е председател на Комисията по професионална етика. В работата си прокурор Попов е всеотдаен, принципен, дисциплиниран и поддържа отлични колегиални отношения.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!