BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фондация „Дякония и мисия“ ще подкрепи Дома за стари хора във В. Търново и приюта в Нови хан

МЕСТНАТА ФОНДАЦИЯ „ДЯКОНИЯ И МИСИЯ“ ОРГАНИЗИРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА за пътувания на обитателите на Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Акцията ще се проведе в неделя (24 май) след традиционната литургия пред храма „Възкресение Христово“ в старата столица, намиращ се в парк „Руски гробища“. Представители на организацията и доброволци ще продават ръчно изработени картички и други изделия от 10:30 до 14:00 часа при спазване на всички изискванията за безопасност.

„През изминалата година осигурихме 102 безплатни места за нашите пътувания на възрастни от дома във Велико Търново и на хора в тежко положение. С набраните средства ще продължим да реализираме тази наша кауза, която е част от социалната дейност на фондация „Дякония и мисия”, сподели председателят й Стефка Кънчева – преподавател в Богословския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Фондацията ще подкрепи и Дома за сираци на отец Иван в Нови хан и Якимово. До края на месеца желаещите да помогнат могат да занесат хранителни продукти, перилни и почистващи препарати в същия храм, като дарения ще се приемат всеки ден от 9:00 до 17:00 часа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!