BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищата в областта могат да подават заявки за учители от „Заедно в час” до 8 юни

УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО МОГАТ ДА ПОДАВАТ ЗАЯВКИ ЗА УЧИТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА „ЗАЕДНО В ЧАС“ ДО 8 ЮНИ. Програмата търси партньорство с учебни заведения, които се нуждаят от учители по английски език и математика, както и преподаватели в начален етап. Директорите обаче могат да подадат информация за всички свободни места, както и за тези позиции, за които ще имат яснота на по-късен етап.

„Заедно в час“ вече 10 години работи всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят за промяна на образованието в България.

Одобрените учители преминават през лятна обучителна програма, която включва както теоретична подготовка, така и практическа – с преподаване на ученици в реална учебна среда. Затова не е нужно те да имат опит в преподаването, но трябва да са готови да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.

„Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в повече от 50 държави по целия свят. Тази година за участие в програмата са се записали 2800 български учители, което е рекорд за „Заедно в час“.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!