BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици подготвят електронна книга „Дебела Мара – дебело пази”

Гимназията по туризъм спечели награда с „Посланик на Земята”

ПРОЕКТЪТ „ПОСЛАНИК НА ЗЕМЯТА“ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е СРЕД НАГРАДЕНИТЕ В Националния ученически конкурс „Млад благотворител“. В надпреварата са участвали 54 проекта, от които 12 са достигнали до финала. Там учениците е трябвало да подготвят триминутно видео, с което да се опитат да спечелят финансиране за идеята си. Тийнейджърите от Гимназията по туризъм са успели да грабнат вниманието на журито с оригинална идея и ясно разчетен бюджет на всяка от дейностите си, разказва инж. Славка Проданова, която е работила с учениците.

Дейностите по проекта на търновските ученици вече са започнали и в момента момичетата и момчетата работят по кампанията си „Стани посланик на Земята“. Младите еколози обявяват конкурс за поредица от снимки, които да показват развитието на една костилка. Идеята е участниците да заснемат в дланта си костилки от плодове. След това да снимат засаждането на тази костилка, като това засаждане може да бъде организирано, но може и да е някъде в полето или в гората на случайно място. Най-добрите снимки ще бъдат наградени. Ще журира екипът на проекта. Това са учениците от Х „а” клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Камелия Лесичкова, Надежда Кочева, Християна Вангелова, Десислав Христов и Здравко Костадинов, както и Гергана Терзиева и Красимира Георгиева от XI „в” клас, специалност „Туристическа анимация”.

До края на учебната година ще е готова и електронната книга „Дебела Мара – дебело пази“, която ще разказва за начина на отглеждане и полезните свойства на билката Sedum spectabile, Hylotelephium spectabil, или както е известна на всички – Дебела Мара.

Младите еколози са решили с това растение да направят „Зелен покрив“, но още избират къде да бъде този покрив – дали на гаражните клетки в двора на училището, или на автобусна спирка от градския транспорт.

Източник: Вестник Борба

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!