BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търновски баскетболист е доброволец в Италия

Търновският баскетболист Георги Сираков ще се включи в доброволческа група в италианския град Порто Сант′ Елпидио. Боляринът играе за местния клуб, но също като цялото друго население на апенинската страна, се намира под карантина в момента.

Той и съотборници му са били потърсени от властите с молба за съдействие по осъществяване на социални услуги за най-уязвимите групи. Сираков и останалите спортите от клуба ще помагат на възрастни хора да преживеят по-леко кризата, ще участват в пазаруването и социализирането им.

Младият търновец е от 2 месеца в Порто Сант′ Елпидио. Във видео за BGbasket.com, споделя, че около него няма нито един заразен. По думите му в хората в града са силно наплашени и спазват стриктно всички мерки, които държавата е взела за възпиране на коронавируса.

Казва още, че не би предприел прибиране в България, за да не създаде опасност от разпространение на болестта у нас.

Италия е най-засегнатата от коронавируса държава в Европа. Инфектираните са около 55 000 души, а няколко дни под ред страната отчете негативен рекорд по смъртни случаи.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!