BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търновска детска градина подреди благотворителен коледен базар

Със събраните средства ще се купят носии за малчуганите

Деца, родители и учители подредиха изложба базар във фоайето на детска градина „Евгения Кисимова“ във Велико Търново. Целта на инициативата е събиране на средства за купуване на нови носии, с които момиченцата и момченцата да бъдат пременени при отбелязване на различните български обичаи. Изделията са изработени през ноември в импровизирани работилнички в учебното заведение. Експозицията включва оригинални коледни сувенири, шалчета, играчки и други красиви изделия. Артикулите са на символична цена, могат да бъдат закупени от всеки, който има желание, тъй като вратите на градината са отворени за благодетели.

„Инициативата е по идея на родителите и учителите. Искаме да обновим гардероба на градината, защото много държим на традициите. Децата ни са доста и за да закупим необходимия брой носии, трябва да отделим сума, която е непосилна за бюджета на градината“, заяви директорката Цена Иванова.

Тя уточни, че идеята е да бъдат осигурени автентични облекла поне за 20 момиченца и 20 момченца. Цената на една носия варира от 80 до 100 лв. в зависимост от плата и изработката.

„Може би няма да успеем да съберем толкова много средства, но с крайната сума ще започнем поетапно да закупуваме ризи, престилки и другите части на носиите. Скоро градината ще има юбилей и искаме дотогава да сме набавили всичко необходимо за тържеството“, сподели Цена Иванова.

Директорката подчерта, че колективът на учебното заведение и родителите не за първи път провеждат благотворителни каузи. В градината ежедневно се подкрепят кампаниите „Капачки за бъдеще“ и „Жълти стотинки“, а миналата година организирали концерт в помощ на болно дете.

В „Евгения Кисимова“ се обучават 156 деца в пет възрастови групи.

Изложбата ще остане отворена до 20 декември.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!