BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трудните моменти ни правят по-силни и по-единни

Уважаеми съграждани,

Скъпи приятели на град Елена,

Честит празник!

Отново е 21 май – Денят на светите равноапостоли Константин и Елена, и за мен е чест да отправя благопожеланията си към Вас.

„Да живееш в интересни времена“ – философите не са единни дали това е проклятие, или благословия, но е истина, че сме съвременници на нещо, което не се е случвало – изискване за тотална изолация и ограниченост на общуването в световен мащаб.

Така е и днес – имаме празник, но няма да празнуваме с обичайните концерти, шествия, изложби, детски забавления. Улиците и площадите ще останат тихи, но съм сигурен, че ще намерим време за размисъл, за да си дадем сметка колко прекрасно е да сме заедно с близките, приятелите, съгражданите, да посрещаме гости от близо и далече – все неща, които приемахме за даденост.

Знам, че трудните моменти ни правят по-силни, по-единни и скоро животът ще приеме обичайния си ритъм – градът ни ще става все по-приветлив и привлекателен, ще заобичаме по-силно и ще пазим чудесната природа, която имаме, защото всички ние сме обединени в едно и това е мисълта за по-доброто настояще и бъдеще на младите, тези, които са избрали да останат в родното гнездо. Ние вярваме в тях, защото те са тези, които ще продължат делото на предците, за да се говори и след години за Елена с любов и респект.

Здрави и разумни да бъдем и да излезем по-мъдри от изпитанието!

И нека интересното време, в което живеем, приемем като благословия!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ,

кмет на община Елена

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!