BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С малобройни групи започват работа детските ясли във Велико Търново

четвъртък, 21 май, 2020, 14:41ч.

P

Както детските градини, така и детските ясли във Велико Търново започват прием на деца от 26 май – вторник. Създадена е необходимата организация за спазване на необходимите противоепидемични мерки.

На територията на общината функционират пет детски ясли, в които са записани общо 482 деца. В първия ден от отварянето им следващата седмица се очаква присъствието на 205 малчугани, или малко над 42%. Това сочат данните от проведено запитване към родителите.

Във всяка от детските ясли са изготвени мерки за организиране на дейността след възстановяване на приема. Персоналът е запознат в детайли с изискванията, проведен извънреден инструктаж.

Община Велико Търново припомня, че макар яслите да възстановяват своята работа, в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната. Затова е препоръчително децата, за които има възможност, да останат вкъщи.

Подновяването на посещението на децата ще е само по желание на родителите и при условие, че са запознати и ще спазват всички мерки и правила за работа на детската ясла. За целта те следва да подпишат декларация /по образец/. Родителите декларират и обстоятелството, че не им е известно детето да е  било в контакт със заразноболен и няма признаци на болест през последните 14 дни. Не се изисква предоставяне на медицински бележки

Приемът в детските ясли ще се извършва по определен ред, като ще се спазва отстояние на най-малко 2 м. между семействата и няма да бъде допускано влизането на придружителите на децата в сградите.

По време на извънредното положение в детските ясли са извършени частични ремонтни дейности в сградите и откритите дворни пространства. През този период Детска млечна кухня към Община Велико Търново не е преустановявала дейността си.

Източник: veliko-tarnovo.net

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!