BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С акция „Жълти стотинки“ ще събират средства за медицинска техника за деца

„Жълти стотинки“ за втори път организира свое благотворително събитие за 2019 година във Велико Търново. Инициативата е добре позната на малки и големи и в последните години се радва на голяма популярност. Тя ще премине под надслов „Деца помагат на деца” и ще се проведе на 7 декември от 10:30 до 18:30 часа в Mall Велико Търново.

Целите на кампанията са да се събират средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията, пък се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връстниците си и се чувстват полезни и значими.

Тази година всички събрани средства ще бъдат насочени към Хасково и детското отделение на МБАЛ Хасково. През пролетта инициативата в старата столица събра 3400 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!