BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветниците на БСП бойкотираха гласуването на „Академичната награда“ на Търновската община

ГРУПАТА НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, АБВ, „ДВИЖЕНИЕ 21“ НА ВЧЕРАШНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ БОЙКОТИРА ГЛАСУВАНЕТО НА АКАДЕМИЧНАТА НАГРАДА. Филологът Елица Топалова, която завършва „Българска филология“ с успех 5,97, е предложението на Академическия съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Стоян Витанов от групата съветници на БСП обаче възрази срещу този избор, обяснявайки, че измежду кандидатурите има далеч по-достойна и тя е в лицето на Михаела Тюфекчиева, която тази година завърши специалността „Право“ с 6,00. И двете момичета имат отличен успех, множество статии в научни списания, участия в студентски конференции и олимпиади. „Подозирам обаче, че Михаела Тюфекчиева е пренебрегната заради фамилията си и защото неин баща е Петко Тюфекчиев, който е общински съветник от нашата група“, коментира Стоян Витанов. Той заяви, че цялата група ще бойкотира това гласуване, и неговите колеги го направиха.

Въпреки това с 22 гласа Елица Топалова получи Академичната награда, която ще й бъде връчена днес на тържествената сесия във Великотърновския университет.

Великотърновският общински съвет гласува вчера и носителя на наградата „Трифон Иванов” – Калоян Ненчев от школата на ФК „Етър“. Калоян е възпитаник на Спортното училище в старата столица, от сезон 2014/2015 г. е в школата на „Етър”, като в момента играе като полузащитник и нападател в различните гарнитури на клуба.

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!