BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стипендии, награди и приятни изненади за Студентски празник 2019

сряда, 4 Дек., 2019, 16:05ч.

uni

На 5 декември 2019 г. от 11,00 ч. в аулата на Великотърновския университет ще се проведе тържественото събрание по случай 8 декември.

Преди тържеството, в 9,30 ч., работа започва и ректорът за един ден Цветалина Иванова, Приложна лингвистика – английски и немски език, трети курс.

Тържественото събрание ще бъде открито с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
Приветствие към своите колеги ще поднесе г-н Светослав Мишев, председател на Студенския съвет.

От името на чуждестранните студенти, които се обучават във Великотърновския университет, своите колеги ще поздравят: Лай Дзинтин / Lai Jinting e студентка в специалност Българска филология в Пекинския университет за чужди езици, КНР. Приета за включено обучение във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ по специалност Българска филология, образователно-квалификационна степен бакалавър, редовна форма на обучение по индивидуален учебен план със срок на обучение една академична година. Учителката й по български език в Китай й е дала българското име Серафима. 🙂

За Студентския празник приветствие ще поднесе и Георги Георгиев Кирилов, който учи Бизнес администрация в Университета на Балеарските острови, Испания. В нашия университет той е по програма Еразъм.

Единадесет души, по един от всеки факултет и по един от Филиала във Враца и Педагогическия колеж в Плевен, ще получат стипендиите на Академичния съвет в размер на 1000 лв. Стипендиите на Академичния съвет се изплащат от собствените средства на Великотърновския университет.
За поредна година ректорът проф. д-р Христо Бонджолов ще връчи личната си стипендия. Стипендията е учредена на името на чл.-кор.проф. Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет по случай 100-годишнината от неговото рождение. Стипендията е от лични средства на проф. Бонджолов. Тази година трима студенти са носители на стипендията на Ректора.

За трети път ще се връчи и стипендия на името на проф. д.ф.н. Георги Димов, ректор на ВТУ 1968-1970. Тя е учредена от неговия син Христо Димов.

Възпитаникът на Педагогически факултет Павел Цанков Стойчев дарява и тази година три еднократни стипендии от по 250 лв. на отлични студенти, занимаващи се активно с доброволческа дейност, от специалност Социална педагогика.
9 изявени студенти с отличен успех, по един от всеки факултет, ще получат специални награди от Алианц Банк България по случай 8 декември.

На тържественото събрание ще бъдат обявени и отличилите се в различни области студенти от Великотърновския университет. 56 изявени момичета и момчета са спечелили национални и международни награди и имат значими научно-художествени и спортни постижения в периода декември 2018 г. – декември 2019 г. Сред тях има носители на златни, сребърни и бронзови медали, има спечелени отборно призови места на различни научни конференция, олимпиади и конкурси на национално и международно ниво. Тези колеги не само се изявиха и доказаха, но със своите успехи издигнаха още повече авторитета на Великотърновския университет! Подробности за техните успехи са обявени в официалната страница и Facebook на Университета.
Акцентът на празника е връчването за деветнадесети пореден път на Академичната награда на Община Велико Търново в размер на 5000 евро.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!