BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Срещу коронавируса може да се използват 97 съществуващи препарата

Не по-малко от 97 съществуващи препарата може да се окажат ефикасни за лечение на хора, заразени с новия коронавирус, предаде ТАСС. Това заяви френският генетик Даниел Коен пред в. „Паризиен“.

„Представихме 97 кандидат-лекарства, които може да представляват интерес в борбата с новия коронавирус – каза експертът. – Четири препарата минават клинични изпитания. Но има и други кандидат-лекарства, които са широко използвани срещу високо кръвно налягане и диабет.“

Някои от препоръчваните от Коен препарати позволяват на организма да се бори с едно от най-опасните свойства на новия коронавирус – да възпрепятства самоунищожаването на увредена клетка.

Експертът отбеляза, че използването на съществуващи препарати е целесъобразно, защото за разработването на нови лекарства и ваксини и пускането им в производство ще са нужни години.

През 1993 г. Коен ръководеше група изследователи, която за пръв път дешифрира човешкия геном.

Източник: БТА

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!