Facebook

Социалните в Павликени разследват случая с изгореното във вряла вода бебе

Детето се намира в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“

СЛУЖИТЕЛИ НА ОТДЕЛ „ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО“ В ПАВЛИКЕНИ ВЕЧЕ СА СТАРТИРАЛИ ПРОВЕРКА НА СЛУЧАЯ С ИЗГОРЕНОТО, ОТ МАЙКА МУ, С ВРЯЛА ВОДА БЕБЕ в Караисен, за който „Борба“ първа съобщи. Сигнал за инцидента в звеното е постъпил от полицията миналия петък, информира Даниела Атанасова, началник на ведомството. По думите й през следващите 10 дни социалните работници ще инспектират дома на семейството, ще разпитат родителите на пострадалото пеленаче, родини и съседи на фамилията.

„Борба“ разбра, че майката е 41-годишната Габриела Петрова, а момченцето се казва Огнян. Детето има две по-големи каки, а семейството обитава и къща в Сломер.

„Ще работим по установяване на това дали случаят е инцидент или става дума за дете в риск. Ще потърсим и информация от личния лекар на момченцето. Ще обърнем внимание и на другите малчугани в семейството и ако бъдат установени дефицити ще търсим варианти за подпомагане. Крайната мярка е извеждане на децата, но винаги първоначално се прави необходимото проблемите да бъдат решени и малчуганите да останат в семейна среда“, обясни Атанасова.

Към момента Огнян се намира в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” – София. То ще остане за лечение поне още 10 дни.

„НАЙ-СЕРИОЗНИ СА ИЗГАРЯНИЯТА ПО СЕДАЛИЩЕТО. ТОВА Е ОБЛАСТ, КОЯТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОПЕРАЦИЯ към момента, затова се налага да изчакаме преди да предприемем следващите интервенции по лечението“, заяви пред „Борба“. доц. д-р Мая Аргирова началник на Клиниката и Национален консултант по изгаряния.

Тъй като дермални наранявания от врялата вода има и по слабините, под въпрос остават репродуктивните възможности на детето след като порасне. По-леки са щетите по ходилата и крачетата и от тях вероятно няма да останат белези.

„Ние третираме тези изгаряния като умишлени. Не е нормално едно толкова малко дете, да бъде къпано през нощта, когато се очаква да спи, и то с вряла вода “, коментира още доц. д-р Аргирова и настоя социалните служители да направят необходимото, за да стигнат до истината по случая.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading…

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!