BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румънската национална телевизия излъчва филм за Велико Търново

veliko-tarnovo-obshta

Румънската национална телевизия TVR излъчва специален филм за историческата и духовна столица на България Велико Търново. Двата епизода, посветени на богатото минали и динамично настояще на болярския град, са част от туристическото предаване Cap Compas, което отвежда зрителите в най-любопитните и уникални места на света.

Филмът с обща продължителност 48 минути е заснет през лятото на 2019 г. със съдействието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. В него са представени най-големите забележителности на Велико Търново – крепостите Царевец и Трапезица, средновековните църкви в кв. Асенов, музеи, знакови забележителности и събития. Специално внимание е отделено на съхранените възрожденски занаяти на Самоводската чаршия, аудио-визуалното шоу ’Звук и светлина“, Парка на миниатюрите, манастирите и места за отдих в близост до града. Водещата Елена Дину и екипът и не пропускат най-доброто от местната кухня, заведения, хотели и възможностите за една незабравима и вълнуваща разходка в старата столица.

Първата част от филма за Велико Търново бе излъчен на 30 ноември по TVR 2 и TVR 2 HD, като за броени часове епизодът бе гледан над 1380 души в YouTube канала на предаването Cap Compas. В края на декември предстои излъчването на втората част от лентата.

Cap Compas е най-популярното телевизионно предаване за туризъм и пътешествия в северната ни съседка. Продукция на Румънската национална телевизия TVR вече 8 години разказва истории за антропологията, културата, изкуствата, архитектурата и гастрономията на различни места по света и вдъхновява за пътешествия своите зрители.

Линк TVR 2 Cap Compas: călătorie în oglindă – Veliko Tarnovo:

http://tvr2.tvr.ro/cap-compas-calatorie-in-oglinda_26014.html

Линк YouTube https://www.youtube.com/watch?v=N66MuM6ZAsw

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!