FacebookGoogle+

РИОСВ – Велико Търново извърши 71 проверки от началото на годината

РИОСВ - Велико Търново извърши 71 проверки от началото на годината

През месеците януари и февруари от експертите на инспекцията са извършени 71 проверки на 63 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област.

В рамките на осъществения контрол са издадени 25 предписания, съставен е един акт за нерегламентирано изгаряне на гуми, издадени са три наказателни постановления на обща стойност 18 400 лв.
Наложена е и една текуща месечна санкция от 1494 лв. на кланица и цех за месопреработка за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, поставени в Разрешително за заустване на отпадъчни води.

В резултат на извършените проверки и дадените предписания са почистени 4 терена, замърсeни с битови и строителни отпадъци, в землището на Дебелец, преди местността „Ксилифор“ край Велико Търново, и дере в землището на с. Царева ливада, общ. Дряново.

Нови предписания за почистване на замърсени участъци са дадени на общините Велико Търново и Полски Тръмбеш и на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Инспекцията е предприела действия по 16 сигнала и жалби.

Подробна информация е публикувана  на сайта на РИОСВ, ниво Контролна дейност – http://www.riosvt.org/control/signali/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!