BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкриха модерна наркооранжерия в обезлюдено еленско село /СНИМКИ/

Модерна наркооранжерия със самостоятелна поливна система, инсталация за контрол на влажността и даже видеонаблюдение разкри полицията в обезлюдено еленско село. Само след броени дни от нея са щели да приберат солидна реколта.

В петък при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в имот в обезлюденото село Зеленик, ползван от 40-годишен мъж от Елена, информираха от областната полицейска дирекция в старата столица. В наглед изоставена къща, с обрасъл с трева двор полицейските служители са се натъкнали на добре оборудвани помещения с модерна инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес и над 600 саксии с растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. Ползвателят е задържан в съседен имот, достъп до който е бил контролиран от него чрез система за видеонаблюдениие. Той е известен на полицията и е признал, че до дни е трябвало да събере реколтата. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем, задържан е до 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на Районна прокуратура – В. Търново.

Източник: Вестник Борба

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!