BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първият за страната концерт на джаз пианиста Аспарух Бойлов ще е във Велико Търново

четвъртък, 5 Дек., 2019, 16:11ч.

79173311_745748682591677_8501957809053630464_n

Атрактивният музикант, концертирал в половината свят, избра да заживее в старата столица със съпругата си

Виртуозният български джаз пианист с успешна международна кариера Аспарух Бойлов ще направи своя дебют в България. Младият музикант избра Велико Търново, за да се представи пред българската публика със самостоятелен инструментален концерт.

Събитието ще се състои на 13 декември вечерта, в елитен търновски клуб, където на разкошен и напълно реставриран 100-годишен бял роял, Аспарух ще изнесе двучасова програма. Тя включва джаз стандарти и любима съвременна инструментална музика.

Аспарух Бойлов е действащ пианист, който концертира вече повече от 15 години. Неговото име се споменава с възхищение и от публиката, и от колегите, с които е работил. Бойлов е един от най-успешните български джаз пианисти, чиято любов към музиката го отвежда далеч извън пределите на родината.

Атрактивния музикант е работил с инструменталисти от ”Бродуей”, свирил е с пианиста на Франк Синатра, саксофониста на Рей Чарлс, а концертирайки, буквално е обиколил половината свят.

Съвсем млад заминава за Мароко, влюбва се в пътешествията и решава, че ще работи като гастролиращ музикант. Реализира турнета в Нова Зеландия, Мексико, Хондурас, целия Карибски остров, Австралия, Хаваи, Бахамите, Френска Полинезия, Маями и Рио. Бележита за него се оказва работата в Аляска, където открива другата си голямата любов, освен музиката. Тя се казва Кристина, талантлива певица от Велико Търново. По това време му партнира в сценичните изяви. Двамата се влюбват, а предложението за брак той отправя именно докато са на сцената. Следват нови съвместни концерти и още редица екзотични страни.

Аспарух и съпругата му обаче започват да мечтаят за родината и за реализация в България. Постепенно идва решението да се установят у дома. Избират Велико Търново, където Аспарух се среща и започва съвместна работа с популярния местен музикант Петко Савов. Днес Савов е мениджър на пианиста, който е възпитаник на музикалното училище в Стара Загора, завършил е “Поп и джаз пиано” в музикалната Академия в София.

Великотърновският концерт на Аспарух Бойлов на 13 декември ще го представи на ценителите в целия му блясък. Джаз пианистът вече репетира и за клубната сцена с всички певици, които Петко Савов менажира.

До края на 2019 година Аспарух Бойлов ще излезе на сцена още с победителката в “Гласът на България” Стелияна Христова, с оперния тенор Момчил Караиванов, младата търновска звезда Християна Цветкова, както и с живата легенда на пиано бар култура у нас – певицата Мирела Величкова.

Източник: veliko-tarnovo.net

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!