BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празникът на град Елена ще бъде отбелязан с онлайн програма

Град Елена празнува на 21 май – Ден на св.св Константин и Елена, по необичаен начин

Един от най-хубавите празници в историята на възрожденския град Елена е 21 май – Ден на светите равноапостоли Константин и Елена. Той е обявен за Ден на града преди 20 години, но за първи път ще премине по-различно, заради извънредната епидемична обстановка, информират от Община Елена.
Празникът на град Елена започна с църковно богослужение и водосвет от Великотърновския митрополит Григорий в храма „Успение на Пресвета Богородица“.
В 11,30 ч. в двора на Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“ ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена под звуците на съответните химни.
По същото време ще бъде излъчено онлайн видео приветствие на кмета на община Елена към гражданите, а непосредствено след него ще започне онлайн програма с изпълнения на талантливи деца на град Елена. От 21.30 часа ще има празнична заря.

Обръщание на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев:

„Да живееш в интересни времена“ – философите не са единни дали това е проклятие или благословия, но е истина, че сме съвременници на нещо, което не се е случвало – изискване за тотална изолация и ограниченост на общуването в световен мащаб.

Така е и днес – имаме празник, но няма да празнуваме с обичайните концерти, шествия, изложби, детски забавления. Улиците и площадите ще останат тихи, но съм сигурен, че ще намерим време за размисъл, за да си дадем сметка колко прекрасно е да сме заедно с близките, приятелите, съгражданите, да посрещаме гости отблизо и далеч – все неща, които приемахме за даденост.

Знам, че трудните моменти ни правят по-силни, по-единни и скоро животът ще приеме обичайния си ритъм – градът ни ще става все по-приветлив и привлекателен, ще заобичаме по-силно и ще пазим чудесната природа, която имаме, защото всички ние сме обединени в едно и това е мисълта за по-доброто настояще и бъдеще на младите, тези, които са избрали да останат в родното гнездо. Ние вярваме в тях, защото те са тези, които ще продължат делото на предците, за да се говори и след години за Елена с любов и респект.

Здрави и разумни да бъдем и да излезем по-мъдри от изпитанието! И нека интересното време, в което живеем, приемем като благословия!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“

празник град Елена
сн.: Музей на Възраждането

Материалът Празникът на град Елена ще бъде отбелязан с онлайн програма

е публикуван за пръв път на Царевец вести.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!